MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakan Varank, Gümüşdağ Elektronik’i ziyaret etti
Gündem
17 Haziran 2021 Perşembe 20:21

Bakan Varank, Gümüşdağ Elektronik’i ziyaret etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, elektrikli küçük ev aletleri sektöründe yerli üretimi ile dikkat çeken Gümüşdağ Elektronik’i ziyaret etti. Şirketin daha büyük bir fabrikada üretime başladığını kaydeden Bakan Varank, yıllık bir buçuk milyon ürün hedefi doğrultusunda çalışmaların yapıldığın

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, elektrikli küçük ev aletleri sektöründe yerli üretimi ile dikkat çeken Gümüşdağ Elektronik’i ziyaret etti. Şirketin daha büyük bir fabrikada üretime başladığını kaydeden Bakan Varank, yıllık bir buçuk milyon ürün hedefi doğrultusunda çalışmaların yapıldığını söyledi.

Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez ile birlikte Gümüşdağ Elektronik AŞ’nin Başakşehir’deki yeni üretim tesislerini ziyaret etti. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Gümüşdağ’dan fabrikada üretilen elektrikli küçük ev aletlerine ilişkin bilgi alan Varank, tesisin üretim birimlerinde incelemelerde bulundu.

Montaj hattinin başina geçti

Varank, fabrikada montaj hattının başına geçti ve tost makinesi montajı gerçekleştirdi. Burada çalışanlarla da sohbet eden Varank, öğle yemeğini işçilerle birlikte yedi.

İstihdamini arttirdi

Ziyareti sonrasında açıklamalarda bulunan Varank, firmanın yaklaşık 20 yıldır Türkiye’de küçük ev aletleri alanında üretim yaptığını belirterek “Şimdi daha büyük bir fabrikada üretime başladılar. Son 3 ayda 300 kişilik kadrolarını 420 kişiye çıkardılar. Bu tesisten 420 vatandaşımız evine ekmek götürebiliyor.” ifadesini kullandı.

İhracat potansiyeli var

Varank, elektrikli küçük ev aletleri sektörünün Türkiye’de önemli bir pazara sahip olduğuna dikkati çekerek “Bunun yanında ihracattan pay alabildiğimiz bir sektör. Gümüşdağ Elektronik de hem yerli hem de global markalara, tost makineleri, çay makineleri üretimi yapan, geçen sene 900 bin adet üretimi olan, yeni fabrikasında 1,5 milyon üretimi hedefleyen bir firmamız.” dedi.

Hedef dünyaya üretim yapmak

Bakanlık olarak Türkiye’de yatırım yapan bütün firmalara destek olmaya çalıştıklarını vurgulayan Varank, “Türkiye’de yatırım yapan bütün firmalarımız yatırım teşvik sistemimizden faydalanabiliyor. Bu firmamız da bizim desteklerimizle beraber üretimini artırarak küçük ev aletleri sektöründe dünyada önemli bir üretici olmak istiyor. Bu sektör daha önce Uzak Doğu’dan çok fazla ithalat yapıyordu ama şu anda görüyoruz ki Türkiye’nin üretimi kendine yetebiliyor.” diye konuştu.

Yatirim üretim istihdam

Varank, fabrikada global markaların da ürünlerinin üretildiğini ve ürünlerin yurt dışına satıldığını dile getirerek “Firmamızın böyle hızlı bir şekilde büyüyor, istihdamını artırıyor ve yeni üretim tesisleri planlıyor olması bizim açımızdan mutluluk verici.” dedi. Türkiye’nin gündeminin yatırım, üretim, istihdam ve ihracat olduğunu vurgulayan Varank, “Türkiye’yi üretimle büyütmemiz gerekiyor. Böyle firmalarımız da küçük ev aletleri pazarında önemli üretimler gerçekleştirerek Türkiye’nin ekonomisine katkı sağlıyor.” diye konuştu.

Hedef ihracati arttirmak

Gümüşdağ da Türkiye’de kendi üretim gruplarında neredeyse pazar lideri olduklarını belirterek, “Elektrikli ev aletlerinde 3-4 kalemi tamamen biz üretiyoruz ve pazarın yaklaşık yüzde 60-70’i bizde. Dolayısıyla teknolojimizi geliştirerek çok daha iyi bir tesis kurduğumuza inanıyoruz. Amacımız ihracatı daha da yükseltmek.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi