MENÜ
Ankara
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakan Kacır: Türkiye Artık Kendi Yeteneklerine Güveniyor
Gündem
12 Ekim 2024 Cumartesi 17:07

Bakan Kacır: Türkiye Artık Kendi Yeteneklerine Güveniyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Artık kendi evlatlarının yeteneklerine ve emeklerine güvenen bir Türkiye var." ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Artık kendi evlatlarının yeteneklerine ve emeklerine güvenen bir Türkiye var." ifadelerini kullandı. Kacır, dünya genelinde alışkanlıkların değiştiği ve ezberlerin bozulduğu bir dönemde bulunduklarını vurgulayarak, "Bu yeni döneme teknoloji üretiminde ve geliştirilmesinde başarısız olacaklarını düşünenlere inat, artık kendi evlatlarının yeteneklerine güvenen bir Türkiye var." dedi.

Ticaret Bakanlığı'nın desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) ev sahipliğinde 11. kez düzenlenen Türkiye Innovation Week 2024, "Out of the Box: Human, Culture, Model" temasıyla Haliç Kongre Merkezi'nde devam ediyor. Etkinliğin son gününde Türkiye'nin Girişimcileri Ödül Töreni ve İnovaTim İnovasyon Yarışması Ödül Töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Bakan Kacır, burada yaptığı konuşmada, İnovaTİM İnovasyon Yarışması’nda gençlerin yapay zeka ve sürdürülebilirlik konularındaki yenilikçi fikirlerinin ürün ve hizmete dönüşme süreçlerini deneyimlediklerini belirtti. Kacır, teknolojik dönüşümün hiç olmadığı kadar hızlı ve etkili bir şekilde yaşandığı bir dönemden geçildiğini, geleneksel iş modellerinin ve süreçlerinin yenilikçi teknolojilerle hızla değiştiğini söyledi.

Kacır, "Teknoloji odaklı ürün ve hizmet sunma kabiliyeti, sürdürülebilir başarı ve rekabet avantajının belirleyici olduğu bu yeni dönemde, iş dünyası için inovasyon, dijitalleşme ve AR-GE yatırımları artık bir seçenek değil, zorunluluk haline gelmiştir." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin genç ve dinamik nüfusunun, küresel üretim zincirindeki rolü ile teknoloji girişimciliğinin sunduğu fırsat pencerelerinin önemine dikkat çeken Kacır, 208 üniversitedeki ve araştırma altyapılarındaki yüzbinlerce araştırmacının geliştirdiği bilgiyi ekonomik değere dönüştürecek olanın teknoloji girişimciliği olduğunu ifade etti. Kacır, Türkiye’yi teknoloji girişimciliğinde uluslararası düzeye taşımayı hedefleyen politikalar ve düzenlemelerle çalıştıklarını da vurguladı.

Kacır, AR-GE ve tasarım merkezlerinin sayısının 1600’ü geçtiğini, TÜBİTAK Bigg programı aracılığıyla 2379 teknoloji girişiminin kurulmasına öncülük ettiklerini hatırlattı. Ayrıca, kuluçka merkezleri ve hızlandırıcı programlarla yenilikçi iş fikirlerinin ticarileşmesini desteklediklerini belirtti.

Türkiye'nin teknoloji girişimciliğinde altın çağını yaşadığını ifade eden Kacır, "Artık Türkiye, teknoloji girişimciliğine başlamak ve ölçeklenmek için doğru adres. 2030 yılına kadar 100 Turcorn çıkarmak ve 100 bin teknoloji girişiminin gelişmesini sağlamak hedefimizdir." dedi.

Bakan Kacır, teknoloji geliştirme kapasitesine sahip ülkelerin kalkınma yarışında önde yer aldığını ifade ederek, "Artık kritik ve stratejik savunma teknolojilerine ulaşmak için el kapısında bekleyen bir Türkiye yok." şeklinde konuştu. Türkiye'nin, örtülü ambargoları nitelikli insan kaynağı ve yüksek kalite ile aşarak yeni yerli ürünler geliştiren bir ülke haline geldiğini belirtti.

Son olarak, yeni yatırımlar için teşvik mekanizmalarını devreye aldıklarını vurgulayan Kacır, "Türkiye’yi yüksek teknoloji yatırımlarının merkezi yapacak teşvik programları açıkladık. Ülkemiz, yatırımcılar için güvenli bir liman konumundadır." diyerek, Türkiye'nin AR-GE, teknoloji ve inovasyon alanında dünya çapında sayılı ülkelerden biri haline gelme hedeflerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi