MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aydemir’den Dr. Sadık Ahmet’i Anma Mesajı
Gündem
24 Temmuz 2024 Çarşamba 14:40

Aydemir’den Dr. Sadık Ahmet’i Anma Mesajı

Türk Parlamenter Gazeteci ve Yazarlar Birliği Başkanı İbrahim Aydemir, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığının onurlu mücadelesinin lideri Dr. Sadık Ahmet’i vefatının yıl dönümünde rahmetle andı.

Aydemir, yaptığı açıklamada Dr. Sadık Ahmet’in Batı Trakya’da zulme karşı direnen, insanlık değerlerini ön plana çıkaran çok müstesna bir isim olduğunu vurguladı.

“İNSANCA YAŞAMAK, TÜRK GİBİ YAŞAMAK İSTİYORUZ”

Dr. Sadık Ahmet’in “İnsanca yaşamak, Türk gibi yaşamak istiyoruz,” sözlerini hatırlatan Aydemir, Ahmet’in Batı Trakya’da ırkçı Yunan anlayışına itiraz eden bir lider olduğunu belirtti. Aydemir, “Maalesef kendisini bir trafik kazasında kaybettik. Bu şaibeli bir trafik kazasıydı, kuvvetle muhtemel ondan kurtulmak isteyenlerin özel bir operasyonuydu,” dedi.

SADIK AHMET’İN MİRASI

Aydemir, Dr. Sadık Ahmet’in düşüncelerinin ve mücadele azminin Batı Trakya Türklüğüne enjekte ettiği yaklaşımın, dünya var oldukça devam edeceğini ifade etti. “Batı Trakya’da çok sayıdaki Müslüman Türk azlığı hep var olacaklardır. Onların varlığını inkâra kalkanlar hep kaybedeceklerdir,” diyen Aydemir, Sadık Ahmet’in mirasının önemine dikkat çekti.

RAHMET VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ

Aydemir, Dr. Sadık Ahmet’i vefat yıl dönümünde rahmetle ve şükranla yâd ettiğini belirterek, “Şunu hiçbir zaman unutmayacağız ki, Sadık Ahmet’in o gün düşünce boyutunda bütün bir Batı Trakya Türklüğüne enjekte ettiği yaklaşım, dünya var olduğu sürece hep devam edecek,” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
  Afet kaya
 24 Temmuz 2024 Çarşamba 14:43
Sadık Ahmet gibi dava adamları ve Türklük bilinci ile yetişmiş insanların sayısı giderek azalıyor Allah gani gani rahmet eylesin
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi