MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aydemir: Yusuf Tekin bakanımız milletimizin gönlünden geçeni yapıyor
Eğitim-Bilim
25 Temmuz 2024 Perşembe 10:40

Aydemir: Yusuf Tekin bakanımız milletimizin gönlünden geçeni yapıyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Fransız ve Alman okullarına yönelik başlattığı girişime destek veren Ak Parti önceki dönem milletvekili İbrahim Aydemir, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Aydemir, “Yapılması gereken budur. Milli eğitim adı üstünde milli eğitim. Milli Eğitim Bakanlığı’na hiçbir şekilde uymadan, mevzuata uyumadan eğitim öğretim verecek ve bu devlette sesini çıkarmayacak, yok böyle bir şey. Bakanımızın açıklamaları ve değerlendirmeleri milletin yüreğinden gelen dillendirmelerdir. Kendisini canı yürekten tebrik ediyoruz. Ya uyacaklar ya gidecekler” ifadelerini kullandı.

YASAL DAYANAĞI OLMAYAN OKULLAR TESPİT EDİLDİ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye’de yasal dayanağı olmayan 12 yabancı okul ile ilgili olarak müzakerelerin yapılacağını belirtti. Tekin, “Mevzuat içerisine girerlerse devam edecekler, girmezlerse yok hükmündeler” diyerek noktayı koydu. Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’ne bağlı olan Ernst Reuter Okulu da Türk öğrenci alımının durdurulduğunu duyurdu.

Aydemir, Bakan Tekin’in bu kararlı duruşuna tam destek vererek, “Mevzuat içerisine girerlerse eğitim öğretime devam edecekler, girmezlerse zaten yok hükmündeler. Bakanımızın bu açıklamalarının altına sonuna kadar imza atıyoruz ve millet gibi düşünen bir bakanın varlığıyla da iftihar ediyoruz” dedi.

FRANSIZ OKULLARI DA GÜNDEMDE

Türkiye’de eğitim veren Fransız okulları Charles de Gaulle ve Pierre Loti’nin ardından, Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’ne bağlı Ernst Reuter Okulu’na da nota verildi. Bakan Tekin, bu okulların Türk öğrenci alımını durdurduklarını açıkladı. Aydemir, bu gelişmeleri memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığımızın attığı bu adımlar, ülkemizin eğitim sistemi ve bağımsızlığı açısından son derece önemlidir. Bakanımızı ve bu girişimlerini yürekten destekliyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi