MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aydemir: Prof. Dr. Hacımüftüoğlu Üniversitemize değer katacaktır
Eğitim-Bilim
16 Ağustos 2024 Cuma 22:47

Aydemir: Prof. Dr. Hacımüftüoğlu Üniversitemize değer katacaktır

Ak Parti önceki dönem Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla atanan Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nu tebrik etti.

Aydemir, Atatürk Üniversitesi’nin köklü geçmişine ve akademik başarılarına vurgu yaparak, Hacımüftüoğlu’nun bu sorumluluğu başarıyla yerine getireceğine inandığını belirtti.

Büyük Sorumluluk, Büyük Onur

İbrahim Aydemir, Atatürk Üniversitesi’nin Türkiye’nin yedinci kurulan üniversitesi olduğunu ve bugüne kadar neredeyse 1 milyona yakın mezun verdiğini hatırlattı. Aydemir, üniversitenin 24 fakülte ve 12 yüksekokuluyla ülkemizin en önemli eğitim kurumlarından biri olduğunu belirterek, “Böylesine büyük bir üniversitenin yönetimini devralmak hem büyük bir sorumluluk hem de onurlu bir görevdir” ifadelerini kullandı.

Erzurum’un Değerli Akademisyen Ailesi

Aydemir, Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nun, Erzurum’un bağrında yetişmiş çok değerli bir akademisyen olduğunu dile getirerek, “Ailesi Erzurum’da saygın bir yer edinmiş bir aile. Babası Sayın Nasurullah Hacımüftüoğlu, uzun yıllar Atatürk Üniversitesi’ne profesör unvanıyla değer katmış bir isimdir. Kardeşi de Ziraat Fakültesi’nde çok değerli bir akademisyen olarak üniversiteye katkıda bulunuyor” dedi. Aydemir, bu güçlü akademik geçmişin Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nun görevinde başarılı olacağına dair inançlarını pekiştirdiğini belirtti.

Araştırma Hastanesi İçin Yeni Bir Dönem

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne de değinen Aydemir, Ahmet Hacımüftüoğlu ile hastanenin daha fonksiyonel hale geleceğini ve bölgeye hizmet niteliğinin artacağını ifade etti. “Hacımüftüoğlu’nun liderliğinde Atatürk Üniversitesi’nin hem akademik hem de bölgesel anlamda daha büyük başarılar elde edeceğine inanıyoruz” dedi.

İbrahim Aydemir, sözlerinin sonunda Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nu bir kez daha tebrik ederek, görev döneminin hayırlı olmasını temenni etti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi