MENÜ
Ankara 25°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Atıklar evden alınıyor
Sağlık-Yaşam
31 Ekim 2019 Perşembe 13:13

Atıklar evden alınıyor

Keçiören Belediyesi’nin ‘Hedef sıfır atık’ sloganıyla başlattığı, atığı kaynağından ayrıştırmaya dönük çalışmaları devam ediyor.
Belediye ekipleri, pet ve cam şişe, karton, pil, ambalaj, bitkisel atık yağ ve kullanılmayan elektronik aletleri pazartesi İncirli, salı Etlik, perşembe Aşağı Eğlence, cumartesi de Ayvalı mahallelerinden alıyor. Ekipler, anonslu toplama aracı ile mahalleleri gezerek, atıkları toplamaları için vatandaşlara poşet de dağıtıyor. Evden toplama yönteminin tüm mahallelerde uygulanacağını söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok şunları söyledi:

ÇEVRE BİZE EMANETTİR

“Çevreye duyarlılık sosyal bir sorumluluktur. Çünkü çevre bize miras değil, korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere en güzel şekilde devredilmesi gereken bir emanettir. Daha temiz bir Keçiören için hepimizin yerine getirmesi gereken sorumluluklarımız var. Atıkları kaynağından ayrıştırarak hem çöp miktarını azaltabilir hem de geri dönüşüme katkı sunabiliriz. Kaynakların tasarruflu kullanılması ve ekonominin güçlenmesi noktasında bu bilincin kazanılması gerekiyor.”
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi