MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ata’nın toprağı Başkent’te
Gündem
20 Mayıs 2019 Pazartesi 12:06

Ata’nın toprağı Başkent’te

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 32’ncisi düzenlenen Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu sporcuları ile 19 Mayıs’ın 100. yılı kapsamında Samsun’dan Ankara’ya yürüyen ekip, Ankara Çiftlik Kavşağı’nda karşılandı.

Koşu sonrasında Selanik’ten ve Samsun Onur Anıtı önünden gelen Türk bayrağına sarılı toprağı Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener birlikte teslim aldı. Başkan Yaşar “Her yıl düzenlenen bu koşu, bu sene çok daha büyük bir önem taşıyor. 19 Mayıs 1919 Türkiye Cumhuriyeti için önemli bir tarihtir. Böylesine anlamlı bir etkinlikte, Ata’nın toprağını Cumhuriyet’in ilçesi Yenimahalle’de teslim almaktan gurur duyuyorum” dedi. Selanik’te bulunan, Atatürk’ün doğduğu evden alınan toprağı Anıtkabir’e ulaştırmak için yola çıkarak, 55 saatte 756 km yol kat eden 50’ye yakın sporcuya teşekkür plaketi veren Başkan Yaşar, “Bu ülkenin insanları daha nice 100 yıllarda Cumhuriyet’in değerlerine bağlı olarak, birlik ve beraberlik içerisinde, Atatürk’ün ışığında yürümeye devam edecektir” diye konuştu.

GENÇLERDEN 19 MAYIS MEŞALESİ

Öte yandan Yenimahalle Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında Batıkent Meydan AVM önünde tören düzenlendi. Törende Türk bayraklarını dalgalandıran vatandaşlara, Batıkentli gençler de meşale yakarak katıldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi