MENÜ
Ankara 26°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Asfaltta katılım payı tahsilatı durduruldu
Sağlık-Yaşam
15 Mayıs 2019 Çarşamba 11:46

Asfaltta katılım payı tahsilatı durduruldu

Büyükşehir Belediyesi’ne ödenen ve yıllardır vatandaşların en çok şikâyet ettiği konuların başında gelen ‘asfalt katılım bedeli’ durduruldu. Tapulara konan şerhler de kaldırıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde ‘asfalt katılım bedeli’ ile ilgili yeni bir düzenleme yapıldı. Belediyeden yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla ilk etapta asfalt katılım bedellerinin tahsilatının durdurulduğu, tapulara konulan şerhlerin de kaldırıldığı duyuruldu. Önceki dönemde asfalt katılım bedelini ödemeyen vatandaşların tapularına kısıtlılık şerhi konulması için tapu müdürlüklerine yazılar gönderildiğini ve bu yüzden vatandaşların tapularıyla ilgili birçok işlemi gerçekleştiremediğini belirten Mansur Yavaş, “Şimdiye kadar üzerine düşülmemiş bir konu asfalt katılım paylarıydı. Belediye bu ödeme kalemi nedeniyle Ankaralıların tapularına şerh koydurmuş. Şimdi şerhlerin hepsini kaldırıyoruz ve Meclis kararıyla da bu paraların hiçbirini almayacağız” dedi.

 

ÖDEYENLE MAHSUPLAŞMAYA GİDECEĞİZ

Başkan Yavaş, asfalt katılım bedeline ilişkin ikinci aşamada ise bu ödemeyi daha önce yapan ya da haksız yere tahsil edildiği tespit edilen vatandaşlar için de yeni bir düzenleme yapacaklarını kaydetti. Önümüzdeki süreçte Meclis gündemine taşınacak Başkanlık Yazısı ile asfalt katılım bedeli için mahsuplaşmaya gidileceğini belirten Yavaş, “Meclis kararıyla daha önce haksız yere ödeyenlerle belli bir takvime bağlayarak mahsuplaşmaya gideceğiz. Yani parayı haksız yere ödediğini bize bildirip, haksızlığı tespit edilen vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

HÜRRİYET ANKARA GÜNDEMDE TUTTU

Hürriyet Ankara ‘asfalt katılım payı’ ile ilgili okurların şikâyetlerini defalarca Okur Köşesi’nde gündeme getirdi. Gazetemiz, Ankaralıların bu konudaki şikâyet ve taleplerini birçok kez manşetine taşıdı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi