MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Arma yaşatılacak kalpler unutmayacak
Spor
4 Mart 2019 Pazartesi 09:36

Arma yaşatılacak kalpler unutmayacak

Antalyaspor maçı dönüşündeki kazada hayatını kaybeden, Mert Turgut Çakır ve Eren Açıkgöz, son yolculuğuna uğurlandı. Sarı-lacivertli kulübün Tandoğan tesislerinde, yaşamını yitiren gençler için tören düzenlendi. Başkan Mehmet Yiğiner, “Bursaspor maçının gelirini gençlerin alilerine vereceğiz. Allah

MKE Ankaragücü’nün Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında Antalyaspor ile deplasmanda oynadığı maç dönüşünde yaşanan kazada hayatını kaybeden taraftarlar Mert Turgut Çakır (17) ve Eren Açıkgöz (19) anısına kulübün Tandoğan Tesisleri’nde tören düzenlendi.

Törende, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Mehmet Yiğiner, yönetim kurulu üyeleri, teknik direktör Mustafa Kaplan ve futbolcuların yanı sıra, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de hazır bulundu.

Başkent temsilcisinin yanı sıra birçok kulübün taraftarının da yer aldığı törende, cenazesi Altındağ Karacaören’de toprağa verilen Çakır’ın tabutuna, çeşitli takımların atkıları bırakıldı.

Ankaragücü taraftarının maçlarda büyük coşku ile söylediği, kazada yaşamını yitiren Mert Turgut Çakır’ın da sosyal medya hesabından paylaştığı, “Bu taraftarın hep seninle” gönderisi, törene katılanları duygu seline sürükledi. Sarı-lacivertli taraftarların yüreklerinden, “Bu arma yaşayacak, kalpler sizi asla unutmayacak” sözleri yayıldı.

ACIMIZ BÜYÜK ÇOK ÜZÜLDÜK

Kulüp Başkanı Mehmet Yiğiner, burada yaptığı açıklamada, çok üzgün olduklarını vurgulayıp, “Ankaragücü camiasının başı sağ olsun” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasındaa Ankara’da oynayacakları Bursaspor maçının gelirini kazada hayatını kaybeden taraftarların ailelerine vereceklerinin altını çizen Yiğiner, “Allah nasip ederse, iki aileye de oturacakları daire almayı düşünüyoruz. Biraz da para kalırsa maddi destek yapacağız. Çok üzüldük, acımız büyük” ifadelerini kullandı.

İki taraftarın da genç yaşta vefat ettiğini hatırlatan Yiğiner, şunları söyledi:

“Bundan sonra yapacağımız şey belli. Acılarımızı, yaralarımızı saracağız. Merhum kardeşlerimizin ailelerine sabır diliyorum. İkisi de arkadaş, birbirlerine bağlı olan, beraber omuz omuza seyahat eden çocuklar. Bizim taraftarımızı zaten biliyorsunuz, takımına sahip çıkar. Kısa veya uzun mesafe, iç saha veya dış saha demez takımını yalnız bırakmaz. Allah hepsinden razı olsun. Sporun kardeşliği, birlik ve beraberliği burada sergilenmiş oldu. Alttan gelen gençlerimiz ağabeylerini yalnız bırakmadı. Ağabey-kardeş, güzel, huzurlu ve mutlu şekilde yolumuza devam ediyorduk ama takdiriilahi. Allah’tan rahmet diliyorum.”

Mert Turgut Çakır’ın cenazesi, Karacaören TOKİ Mevlana Camisi’nde öğleyin kılınan namazın ardından, Altındağ Karacaören Mezarlığı’na defnedildi.

Kazada hayatını kaybeden diğer taraftar Eren Açıkgöz’ün cenazesi Bartın Kumluca Zafer Mahallesi Merkez Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Milne Köyü Mezarlığı’nda toprağa verildi.

ACININ RENGİ OLMAZ

Ankaragücü’nün iki genç taraftarının hayatını kaybettiği kazanın ardından, başta TFF olmak üzere, İspanya’dan Barcelona ve Türkiye Liglerinde mücadele eden bir kulüp başsağlığı mesajı yayımladı. Farklı kulüp taraftarları da ‘Acınız acımızdır, acının rengi olmaz’ sözleriyle, Ankaragücü camiasının yanında olduğu mesajı verdi.

Ankaragücü taraftarı ile aralarındaki dostluk bağının çok güçlü olduğu Bursaspor taraftarı, acı günde futbol kardeşliğinin önemli mesajlarından birini daha verdi. Bursaspor-Demir Grup Sivasspor maçında da iki taraftar farklı bir şekilde anıldı. Hakemin başlangıç düdüğünü çalmasıyla birlikte, her iki takım oyuncuları ilk dakikada topa dokunmadı. Müsabakanın hakemi Mete Kalkavan’ın ilk düdüğü çalmasıyla birlikte, her iki takımın oyuncuları gerekli izinlerin alınamamasından dolayı, kendi aralarında anlaşarak saygı duruşunda bulundu. Daha sonra müsabaka kaldığı yerden devam etti.

İki takımın tribünlerinden de MKE Ankaragücü lehine tezahüratlar yükselirken, yeşil-beyazlı taraftarların bulunduğu Güney Kale Arkası tribününde, ‘Başımız sağ olsun’ pankartı açıldı.

KARTAL'DAN TAZİYE MESAJI

MKE Ankaragücü’nün eski teknik direktörü İsmail Kartal, yaşanan üzücü olay nedeniyle bir taziye mesajı yayımladı.

Kartal mesajında, “Görev aldığım süreçte, taraftarlarımızın MKE Ankaragücü’nü yürekten sevdiğine her zaman şahit oldum. İki canımız MKE Ankaragücü yolunda vefat etti. Mekanları cennet olsun. Yaralılarımıza acil şifalar, camiamıza ve kardeşlerimizin ailelerine başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Eskişehir’de 3 dakikalık anma

Spor Toto Birinci Ligde mücadele eden Eskişehirspor’un taraftarları da kazada hayatını kaybeden iki Ankaragücü taraftarını andı. Kırmızı-siyahlılar, Adana Demirspor ile oynadıkları maçın ilk 3 dakikası boyunca ‘Başın sağ olsun Ankaragücü’ diye tezahüratta bulunarak, kazada ölen taraftarları andı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi