MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ankaragücü büyük oynadı
Spor
15 Nisan 2019 Pazartesi 10:29

Ankaragücü büyük oynadı

Sarı-lacivertliler, Kayserispor’u deplasmanda yenip, alt grupla olan puan farkını iyice açtı: 2-0

Başkent ekibi kritik maçın ilk yarısında etkili, ancak şanssızdı. İkinci yarıdaki özverili mücadele sonuca yansırken, üç puan getiren golleri, Tyler Boyd ve İlhan Parlak attı.

Stat: BŞB Kadir Has

Hakemler: Halis Özkahya (***), Alpaslan Dedeş (***), Aleks Taşcıoğlu (***)

İstikbal Mobilya Kayserispor: Lung (**), Levent (*), Sapunaru (*), Kana Bıyık (**), Kucher (*) (Dk. 63 Kravets *), Şamil *)(Dk. 73 Mert *), Hasan Hüseyin (*), Varela (**) (Dk. 82 Bilal *), Chery (**), Deniz (**) Umut (*)

MKE Ankaragücü: Altay (***), Kitsiou (***), Pazdan (***), Kulusic (***), Pinto (***), Djedje (***), Moulin (**) (Dk. 82 Aydın **), Sedat (**)(Dk. 73 Moke **), Sacko (***), Boyd (***), Sadaev (**) (Dk. 53 İlhan Parlak ***)

Goller: Dk. 77 Boyd, Dk. 90+6 İlhan Parlak (MKE Ankaragücü)

Sarı kart: Dk. 90+2 Kitsiou (MKE Ankaragücü)

Süper Ligde tehlike hattının uzağında durmak isteyen Ankaragücü, son haftaların yükselen değeri Kayesirspor’u deplasmanda 2-0 yenip, çok önemli bir galibiyet alırken, alt grupla olan puan farkını da iyice açtı: 2-0 

17. dakikada Deniz’in pasına hareketlenen Chery’nin, ceza yayı önünden kaleye sert şutunda kaleci Altay topu iki hamlede kornere çeldi. 29. dakikada Ankaragücü atağında Sadaev’in şık pasında topla buluşan ve sol çaprazdan ceza alanına giren Pinto’nun şutunda, meşin yuvarlak uzak kale direğinin dibinden auta çıktı. 43. dakikada sağ kanttan gelişen Ankaragücü atağında, Moulin’in pasında topla buluşan Kitsiou’nun çaprazdan ceza sahasına girer girmez şutunda, kaleci Lung gole izin vermedi. Karşılaşmanın ilk devresi 0-0 tamamlandı.

 

SON BÖLÜMDE NEFESLER TUTULDU

 

65. dakikada Moulin’in soldan kullandığı köşe vuruşunda, ön direğe hareketlenen Sedat’ın kafa vuruşunda kaleye yönelen meşin yuvarlağı kaleci Lung son anda kurtardı. 74. dakikada sağ kanattan gelişen Ankaragücü atağında, Kitsiou’nun ortasında arka direğe koşu yapan Kulusic’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

77. dakikada Kayserispor yarı alanının ilk metrelerinden Kitsiou’nun uzun pasına koşu yapan Boyd, kalesini terk eden Lung ile Levent arasındaki anlaşmazlığı iyi değerlendirerek araya girip topa ayak koydu. Boyd’un vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1. 90. dakikada Kayserispor atağında Chery’nin sert şutunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı. 90+6. dakikada Boyd’un taç atışında topu alarak ceza alanına giren Aydın’ın pasını, İlhan Parlak, boş kaleye gönderdi: 0-2.

NOTLAR:

* İki takım ligde 29. kez karşılaşırken, bu maça çıkana kadar 10 galibiyeti bulunan Ankaragücü, rakibi ile olan galibiyet serisini eşitledi. 7 mücadele ise berabere sonuçlandı. Sarı-lacivertliler, ilt yarıdaki rövanşı da vermedi.

* Ankaragücü’nün genç kalecisi Altay Bayındır, bu maçta yeni yaşına girdi. 14 Nisan 1998 doğumlu olan genç eldiven, doğum gününde başarılı bir performans sergiledi.

* Ankaragücü’nde, kart cezalısı Canteros ile Orgill, bu maçta forma giyemedi. Teknik Direktör Mustafa Kaplan, orta alanda Moulin, forvette ise Sadaev’e forma verdi.

 

* Ankaragücü bu sezon Kayser’de üçüncü kez maça çıkarken, bu statta ilk kez kazandı. Sarı-lacivertliler, ligin ilk yarısında sahasının bakımda olması nedeni ile Kayseri’de oynamak zorunda kaldığı maçlarda, Beşiktaş ve Göztepe’ye yenilmişti.

* Ankaragücü rakibi ile oynadığı son 5 Süper Lig maçının üçünü kaybederken, kazandığı iki maçı da bu sezon aldı.

* Ankaragücü, bu maça çıkana kadar Kayserispor ile deplasmanda karşılaştığı son 4 Süper Lig maçını kaybetmiş ve bu maçlardaki toplam skor 10-1 olmuştu. Sarı-lacivertliler, bu zinciri kırdı.

* Son 13 Süper Lig maçının sadece birini kaybeden, 6 galibiyet ve 6 beraberlik alan Kayserispor’un çıkışına Ankaragücü, 2-0’lık skorla dur dedi.

* Süper Lig’de ü3maçtır galip gelemeyen Ankaragücü (2 berberlik - 1 yenilgi) serisine, Kayseri’de sonra verdi. Ankaragücü son deplasman galibiyetini, 4-2’lik skorla Antalyaspor maçında aldı.

* Bu maça çıkanakadar, Süper Lig’in ikinci yarısında Ankaragücü’nün attığı 11 golde Dever Orgill’e (6 gol - 1 asist) 3 gol ve 4 asist ile eşlik eden Tyler Boyd, gol sayısını 4’e yükseltti.

* Karşılaşmayı 10 bini aşkın taraftar izlerken, Ankaragücü taraftarı takımını yine yalnız bırakmadı. Mça bitiminde, oyuncular ile birlikte taraftarlar büyük bir sevinç yaşadı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi