MENÜ
Ankara 26°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Altyapı yatırımları 515 milyon’u aştı
Ekonomi
29 Ekim 2019 Salı 11:07

Altyapı yatırımları 515 milyon’u aştı

ASKİ Genel Müdürlüğü, bu yılın ilk 8 ayında toplamda 515 milyon 189 bin 709 TL’lik yatırım gerçekleştirdi.

ASKİ Genel Müdürü Cumali Kınacı, ASKİ’nin, abonelerine temiz ve sağlıklı su temin etmek için altyapıyı güçlendiren çalışmaları aralıksız sürdürdüğünü söyledi. Bu yılın ilk 8 ayını değerlendiren ve çalışmaları yerinde inceleyen Kınacı; içme suyu, atık su ve yağmur su hattı döşenmesi, su depoları ile pompa istasyonlarının inşası, su kuyularının açılması ve dezenfeksiyon ünitesi yapımı gibi birçok konuda altyapı yatırımlarına ağırlık verdiklerini ifade etti.

Başkent’in birçok farklı noktasında eskiyen, yetersiz kalan su iletim hatlarını yenileyerek, kapasitelerini artırdıklarını belirten Kınacı, “1 Ocak-31 Ağustos arasında 25 ilçemizde 1 milyon 183 bin 778 metre içme suyu, 422 bin 500 metre kanalizasyon, 90 bin 61 metre yağmur suyu hattı döşedik” dedi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Altyapı yenileme çalışmalarının dışında 3 adet terfi merkezi ile 5 adet su deposu inşa ettikleri ifade eden Kınacı, şu bilgileri verdi: “Dış ilçeler olarak tabir edilen merkeze uzak ilçeler ve mahallelerde ise 55 noktada su kuyusu açtık. Yine bu kapsamda 1 dezenfeksiyon ünitesi kurduk. Pompa istasyonları, paket arıtma tesisleri gibi yılın ilk 8 ayında gerçekleştirdiğimiz birçok yatırımın ASKİ’ye maliyeti ise 515 milyon 189 bin 709 TL oldu. ASKİ, yatırımlarına, nüfus artışına bağlı olarak kapasitesi yetersiz kalan içme suyu ve kanalizasyon hatlarını yenileyerek devam edecek.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi