MENÜ
Ankara 27°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Altının üst üste üçüncü günüde yeşilde kapattı
Ekonomi
5 Aralık 2020 Cumartesi 12:34

Altının üst üste üçüncü günüde yeşilde kapattı

Altının 1800 dolar/onsun üzerinden tutunma çabası sürerken, dün günü kazançla kapatırken üst üste üçüncü günü de yeşilde kapatmış oldu. 1830 dolar/onstan seansa başlayan sarı maden seans boyu pozitif yönlü hareket içerisinde olduğu bir seansı yaşadı.

Altının 1800 dolar/onsun üzerinden tutunma çabası sürerken, dün günü kazançla kapatırken üst üste üçüncü günü de yeşilde kapatmış oldu. 1830 dolar/onstan seansa başlayan sarı maden seans boyu pozitif yönlü hareket içerisinde olduğu bir seansı yaşadı. Bir taraftan ABD’de teşvik paketinin tekrardan gündeme gelmesi altın fiyatlarını desteklemeye devam ederken, Pfizer’ın yıl sonuna kadar dağıtacağı aşı miktarında yarı yarıya düşeceğini duyurması altın fiyatını destekleyen bir diğer gelişme oldu. Seansı 1840 dolar/onstan seansı tamamlayan sarı maden, gün sonunda yüzde 0,5 kazancı hanesine yazmış oldu.

Gümüş ise altının aksine yataya yakın bir kapanış yaparken 24 dolar/onsun üzerinde tutunma çabası devam ediyor. Dünkü seansa 24,09 dolar/ons seviyesinden başlayan beyaz maden, volatilitesi düşük bir günün ardından 24,06 dolar/onstan kapanış yaptı.

Platin dünkü seansta 1038 dolar/onsa kadar uzanarak, pandemi öncesindeki seviyeleri test etmiş oldu. 11 ayın ardından tekrardan 1030 dolar/onsun üzerini kaydeden, platin üç haftadır rallisini soluksuz devam ettiriyor. 1033 dolar/onsta seansı tamamlayan platin önceki güne kıyasla yüzde 1,8 kazancı hanesine yazmış oldu.

Paladyum dünkü seansta 2215 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilerek son 1 ayın en düşük seviyesini kaydetti. Seans sonuna doğru toparlanan paladyum, seansı 2316 dolar/onstan tamamlarken yüzde 4’lük kayıptan kaçamadı.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta oldukça düşük bir hacmi geride bırakırken, altın işlemleri dünya fiyatlarının üzerinde 1-2 usd/onsla gerçekleşti. Borsa İstanbul’da toplamda 981 kg altın, 844 kg gümüş işlemiyle seans tamamlandı.

Kaynak:Troy
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi