MENÜ
Ankara 17°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Altında yeni zirve
Ekonomi
24 Haziran 2020 Çarşamba 14:00

Altında yeni zirve

Altın dünkü seansta 1770 dolar/onsa kadara uzanarak sekiz yılın zirvesinde yeni seviye kaydederek güçlü duruşunu sürdürmüş oldu.

Altın dünkü seansta 1770 dolar/onsa kadara uzanarak sekiz yılın zirvesinde yeni seviye kaydederek güçlü duruşunu sürdürmüş oldu. Seansa 1754 dolar/ons seviyesinden başlayan sarı maden seans boyunca pozitif görünümüyle öne çıktı. ABD’de ekonomilerin açılması sonrası, birçok eyalette vaka sayısında yeni zirveler kaydedilmesi ikinci dalga endişesini daha da artırdı. Altın ise bu risk ortamından beslenerek, yeni zirveler kaydetmeye devam ediyor. 1767 dolar/onstan seansı tamamlayan sarı maden, önceki güne kıyasla hanesine yüzde 0,7 kazanç yazmış oldu.

 

Gümüş ise 17,70 dolar/onstan başladığı günde, seans boyu yukarı doğru ivmelenerek 18 dolar/ons direncine kadar uzandı. Bu seviye üzerinde kalıcılık sağlayamayan beyaz maden 17,94 dolar/onsla seansı tamamladı ve yüzde 1,3’lük kazanç yazmış oldu.

 

Platin ise 824 dolar/onstan başladığı seansı, 831 dolar/onstan tamamlayarak günlük bazda yüzde 0,8 kazançla seansı tamamladı.

 

Paladyum diğer kıymetlilerin aksine kırmızıda kapatan tek kıymetli maden olurken, seansı 1938 dolar/onstan 3 dolarlık kayıpla tamamlamış oldu. 200 günlük hareketli ortalamanın altında seyreden paladyum yatay yönlü hareketini sürdürüyor.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta satıcıların ağırlıkta olduğu bir günü geride bırakırken, fiyatlar dünya fiyatların altında seyretti. Borsa İstanbul’da toplamda 1277 kg altın, 3524 kg gümüş işlemiyle gün tamamlandı.

Kaynak:TROY
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi