MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Altın 1800 Dolar/ONSun üzerine dönmeye çalışıyor
Ekonomi
10 Eylül 2021 Cuma 13:18

Altın 1800 Dolar/ONSun üzerine dönmeye çalışıyor

Altın üç günlük kayıp yaşamasının arından dünkü seansı yeşilde tamamlamayı başardı.

Altın 1800 Dolar/ONSun üzerine dönmeye çalışıyorltın üç günlük kayıp yaşamasının arından dünkü seansı yeşilde tamamlamayı başardı. 1788 dolar/ons seviyesinden güne başlayan sarı maden, günün önemli kritik gelişmesi Avrupa Merkez Bankası kararıyla yön bulmaya çalıştı. Avrupa Merkez Bankası beklendiği üzere faiz kararında herhangi bir değişikliğe gitmezken, karar sonrası açıklamaları piyasalarca dikkatle takip edildi. Başkan Christine Lagarde karar sonrası kameralar karşısına geçerken Pandemi Acil Varlık Alım Programı (PEPP) adını verdikleri tahvil alım programının hızını azaltmaya düşündüklerini duyurdu. Ekonomik toparlanmanın da güçlü olduğunu savunan başkan enflasyon hedefini biraz aşabileceğine değindi. Başkanın sözleri sonrası altının tepkisi kısmen satıcılı olsa da gün sonunu yeşilde kapatmayı başardı. 1794 dolar/onstan günü tamamlayan sarı maden, yüzde 0,3 kazançla seansı tamamladı.

 

 

 

Gümüş de altınla benzer şekilde yeşilde bir günü geride bırakırken, 24 dolar/onsun üzerinde kapanış yaptı. 23,94 dolar/ons seviyesinden güne başlayan beyaz maden, 24,04 dolar/onstan günü tamamlarken hanesine yüzde 0,4 kazanç yazmış oldu.

 

 

 

Platin ise dünkü seansta da kırmızıda bir günü tamamlarken üst üste dördüncü işlem gününü kayıpla kapattı. 981 dolar/onstan seansa başlayan platin, 978 dolar/onstan günü tamamladı ve önceki güne kıyasla yüzde 0,4 değer kaybetti.

 

 

 

Paladyumdaki aşağı yönlü ralli sürerken son bir yılın tüm kazançlarını geri vermiş oldu. 2255 dolar/onstan güne başlayan paladyum, 2177 dolar/onstan günü tamamladı ve yüzde 3,4 kayıpla tamamladı seansı.

 

 

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta altın işlemlerinin dünya fiyatlarının üzerinde 1,50 usd/onsla gerçekleşmeye devam ederken, hacim açısından düşük sayılacak bir gün yaşandı. Toplamda 886 kg altın, 1.881 kg gümüş işlemiyle gün tamamlandı.

 

Kaynak:TROY

Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi