MENÜ
Ankara 18°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ TİN VE AYDIN MECLİSTE SATRANÇ OYNADI
Siyaset
14 Nisan 2022 Perşembe 17:48

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ TİN VE AYDIN MECLİSTE SATRANÇ OYNADI

23 Nisan Çocuk ve Gençlik Buluşmaları etkinlikleri kapsamında Meclis Halkla İlişkiler Binası girişine kurulan satranç takımında AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ile AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Mufit Aydın arasında çekişmeli bir oyun gerçekleşti.
Her iki milletvekilin arasındaki tatlı rekabet, zorlu mücadelelere ve eğlenceli anlara sahne oldu. Bir ara AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, kendisini izleyen iki küçük çocuktan tüyo olmak istemesi gülümseten anlara sahne oldu. Çekişmeli geçen karşılaşmanın galibi AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Mufit Aydın oldu.

Karşılaşmanın ardından Tin ve Aydın tokalaşarak birbirlerini tebrik etti.

AK Parti Denizli Milletvekili Tin, burada yaptığı açıklamada AK Parti Bursa Milletvekili Aydın'ı kazandığından ötürü tebrik etti.

Satrancın önemli bir spor dalı olduğunu dile getiren Tin, "Satranç benim ilkokuldan bu yana sevdiğim en güzel spor dallarından birisidir. Gençlerin hem mantık hem de beyin gelişimi anlamında satranç dalına eğilmeleri kendileri açısından önemli olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Gerçekleştirdikleri oyunun örnek olması temennisinde bulanan Tin, Meclis yerleşkesi içerisinde kurulan satranç takımı için TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a ve emeği geçen Meclis İdari Teşkilatı'na teşekkür etti.

AK Parti Bursa Milletvekili Aydın ise Şahin Tin ile çok güzel ve keyifli bir satranç müsabakası gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Oyundan ziyade esas mesele burada dostluktur. Satranç bizim tarihimizde önemli bir yer tutmaktadır. Bu spor dalının gençler arasında yayılması çok arzu ettiğim bir durumdur. Gençlerimiz çoğu zamanını internette geçirmelerinden ziyade zihin açıklığı için satranca yönelirlerse ciddi anlamda kendilerini geleceğe hazırlarlar. " diye konuştu.

Her iki milletvekilin ortak temennisi gençlerin satranca daha fazla ilgi duyması oldu.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi