MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD ekonomisinde rekor daralma
Ekonomi
30 Temmuz 2020 Perşembe 18:49

ABD ekonomisinde rekor daralma

ABD ekonomisi korona virüs pandemisinin ekonomi üzerinde etkisini yoğun bir şekilde hissettirdiği yılın ikinci çeyreğinde %32,9 daraldı.(İkon Menkul)

*ABD ekonomisi korona virüs pandemisinin ekonomi üzerinde etkisini yoğun bir şekilde hissettirdiği yılın ikinci çeyreğinde %32,9 daraldı. Bu 1940 ‘lardan bu yana görülen en keskin daralma oldu. Piyasa beklentisi ekonominin  %34,1 daralması yönündeydi.
*ABD’de bugün takip etttiğim bir diğer veri olan haftalık işsizlik haklarından yararlanma başvuruları ise  12 bin artarak 1.434 milyon oldu. Beklenti 1 milyon 445 bin idi.

ABD Başkanı Trump Seçimlerin Ertelenmesini Talep Etti…
ABD Başkanı Donald Trump, posta yoluyla oylamaya karşı çıktığı için 3 Kasım 2020'de gerçekleşecek olan başkanlık seçimlerini ertelemeyi önerdi.

Almanya Ekonomisi İkinci Çeyrekte Sert Daraldı…
*Almanya ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 10.1 ile rekor daralma kaydetti. Piyasa beklentisi ekonominin %9 daralması yönündeydi.
*İşsizlik oranı ise temmuz ayında %6,5 artış beklentinin aksine %6,4 seviyesini korudu. İşsizlik oranı değişimi ise -18bin ile beklentilerden daha iyi geldi.
*Euro bölgesinde açıklanan işsizlik rakamlarında bakıldığında ise haziran ayında işsizlik oranı %7,4’ten %7,8’e artış gösterdi.

Kaynak:İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi