MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD ekonomisinde aşırı ısınma ve faiz tartışması
Ekonomi
9 Mayıs 2021 Pazar 14:03

ABD ekonomisinde aşırı ısınma ve faiz tartışması

ABD tarafında aşılanma süreci başarılı devam ederken, ABD’nin 4 Temmuz Bağımsızlık günü sonrası 7 Temmuz’da tamamen açılıp açılmayacağı ana beklentiyi oluşturmaktadır.

“PİYASANIN ROTASI”

Haftanın Makro Teması

ABD – Çin Enflasyon / Almanya ZEW / OPEC Aylık Rapor / Türkiye İşsizlik – Sanayi Üretimi -

Haftanın Stratejisi

ABD 10 Yıllık Tahvil Faizi %1,6 Seviyesi Altında Kalıcı Olacak (mı)?

ABD Ekonomisinde Aşırı Isınma ve Faiz Tartışması

Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 156,088,585 – tedaviye pozitif cevap veren 100,188,748 – ölü sayısı 3,256,676 kişiye ulaşmıştır. 

ABD tarafında aşılanma süreci başarılı devam ederken, ABD’nin 4 Temmuz Bağımsızlık günü sonrası 7 Temmuz’da tamamen açılıp açılmayacağı ana beklentiyi oluşturmaktadır. New York tarafında hızlı ve başarılı aşılanma ile hayat normale dönerken, Mayıs sonu gibi tamamen açılma devreye girebilir.

ABD’nın aşılanma süreci ile ekonomide güçlü toparlanma sürerken, ekonominin aşırı ısınıp ısınmadığı tartışmaları sürmektedir. Hazine Bakanı Yellen’in önce aşırı ısınma için faiz artışı sonra durumu kurtarma söylemleri risk algısında belirleyici olmaktadır. Piyasa bu şoku çabuk atlatırken Fed’in genişlemeye devam edeceği beklentisini satın almaktadır.

ABD 10 yıllık tahvil faizinde %1,55 - %1,60 bandında hareket sürerken, ABD ekonomisinde güçlü toparlanma ve enflasyon sürmektedir.

TCMB faiz kararında pas geçerken, açıklama metninde sıkı para politikası vurgusu devreden çıkmıştır. 5 yıllık CDS 400 seviyesi üzerinde kalıcı olurken, olası 400 altındaki hareketi izleyeceğiz.

Dolar endeksi klasik (mor) ve Dolar endeksi bloomberg (turuncu) tarafında 91 seviyesi altında hareket etmektedir.  (91 psikolojik algı için takip!)

Kaynak:GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi