MENÜ
Ankara 20°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
50 bin kişiye istihdam sağlanacak
Ekonomi
8 Şubat 2019 Cuma 11:07

50 bin kişiye istihdam sağlanacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin büyütülmesi ile yaklaşık 300 yeni fabrika kurularak, 50 bin kişilik ilave istihdam sağlanacağını söyledi.

Bakan Varank, Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) 55. Yıl Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, “1. Organize Sanayi Bölgesi'yle ilgili çok müspet gelişmeler var. Bölgemiz 10 milyon metrekare daha büyüyecek ve bu rakam yaklaşık 300 yeni fabrika ve 50 bin kişilik ilave istihdam demek. Kamulaştırma faaliyetleri bu sene başlıyor, önümüzdeki 2 senede de inşallah yatırımlar başlayacak” dedi.

2018’DE 7.
6 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT

Ankara'nın 2018 yılı sonuyla 200'den fazla ülkeye yapmış olduğu ihracatla Türkiye'nin dış ticaret hedefine ulaşmasında büyük bir rol üstlendiğinin altını çizen ASO Başkanı Nurettin Özdebir şu bilgileri verdi: “Ankara 2018’de 7.6 milyar dolarlık ihracat yapmıştır. İhracatımızın neredeyse yüzde 99'u sanayi ürünlerinden oluşmaktadır. Bunların içinde yüksek teknolojili ürünlerin payı yüzde 10'dur. Genel toplam sıralamasında ihracat potansiyeli olarak Ankara, İzmir'den sonra 5. sırada yer alıyor. Tarımsal ürünleri çıkarırsak Ankara 4. sırada yer alıyor. AR-GE yapan üreticilerin yüzde 15'i, ileri teknoloji üretiminin yüzde 13'ü Ankara'dadır.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi