MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
50 bin hayali gerçekleşmedi
Spor
28 Mart 2019 Perşembe 10:23

50 bin hayali gerçekleşmedi

Ankaragücü taraftarı, passolig kart alma konusunda, Süper Ligden sadece 3 kulübü geride bırakabildi.

Başkan Mehmet Yiğiner, saha içinde elde edilen başarıların ardından, tribünde de atağa kalkmaları gerektiğini belirtmiş, ilk etapta barajı 50 bin olarak açıklamıştı. Sarı-lacivertlilerin, şu ana kadar 40 bin kart satın aldığı açıklandı. Spor Toto Süper Lig’de, geçen sezona göre seyirci ortalaması artarken, Ankaragücü taraftarı passolig kart konusunda beklentilerin uzağında kaldı. İki sezon üst üste lig çıkma başarısı gösteren ve 6 yıl aradan sonra yeniden Süper Lige dönen sarı-lacivertliler, şu ana kadar 40 bin 750 passolig kartı satın aldı.  Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, saha içinde elde edilen başarıların ardından, tribünde de atağa kalkmaları gerektiğini belirtmiş, ilk etapta barajı 50 bin olarak açıklamıştı.

Ankaragücü, Süper Ligde mücadele eden; Akhisarspor (39 bin), Aytemiz Alanyaspor (38 bin) ve Kasımpaşa’yı (16 bin) bu alanda geçebildi.  Passolig yetkililerinden alınan bilgiye göre Süper Lig’in geçen sezonki maçlarını ortalama 12 bin 821 kişi izledi. Ligde bu sezon ise söz konusu sayı 14 bin 205’e çıktı. Süper Lig’deki seyirci ortalaması geçen sezona göre bin 384 kişi arttı.

 

GENÇLERİN İLGİSİ DE FAZLA

Passolig kartlarına 18 yaş altı futbolseverlerin ilgisi de fazla oldu ve bu sayı 400 bine yaklaştı. 80 yaş üzeri Passolig Kart sahibi taraftar sayısı ise 3 bin civarında bulunuyor.

 

GELİRLER ARTIŞ GÖSTERDİ

 

Süper Lig’de gelirler de artış gösterdi. Geçen sezon Süper Lig kulüplerinin maçgünü gelirleri, bir önceki sezona oranla yüzde 52 artarak 400 milyon lira yaklaşmıştı. Ligde geçen sezon yer alan 18 takımın maç günü geliri ortalaması 22 milyon lira oldu. 2016-2017 sezonunda ligin ortalama maç günü geliri 15 milyon lirada kalmıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi